2011. december 13., kedd

Téli testápolás - TEST (második rész)

  Fürdés, tusolás közben radírozzuk át a testünket egy testradírral. Ez heti kétszer ajánlatos. Tusfürdőn legyen télen valami ápoló, vagy fürdőolaj, ami puhává teszi a bőröd és megóv a kiszáradástól. Ez radírozás után különösen fontos.
A testápolást mindig fürdés után kezdjük.

Néhány testradír:
Rengeteg testápolót árulnak a drogériákban, van miből válogatni, de itt is meg kell találnunk a bőrünkre legmegfelelőbb terméket.

Vannak olyan bőrrel rendelkezők, akik nem használnak még télen sem testápolót, mert nem érzik szükségét, nem száraz a bőrük. Ettől függetlenül nekik is mindenképpen ajánlom legalább heti egy-kétszer, hogy megelőzésképpen kenjék be testüket. Ebben az esetben elegendő egy Lotion, ami könnyed, könnyen eloszlatható, nem zsíros és nem sűrű.

Ugyanezt használhatják a normál bőrűek is, csak naponta.

Az első, amit ajánlok az a Garnier - Intensive 7 Days testápoló család, ami hosszú időn át hidratált bőrt eredményez.  Ezen belül is, amiről sok jót hallottam az a mangó olajas, amit a képen is láthattok:
Szintén Garnier, aminek imádom az illatát! Száraz bőrre való, de nem mondanám túl zsírosnak, nyugodtan lehet bármilyen bőrre használni. Garnier - Intensive Care:

Szentkirályi testápoló:


_____________________________________________________________


Száraz bőrre akkor jöhetnek a töményebb, sűrű, zsíros testápolók, testvajak.

Először egy száraz bőrre való Nivea - testápoló tej:


The Body Shop kiváló minőségű testvajai közül a kakaóvajas:


Egy olcsóbb verzió a DM-ből, amit már láthattatok az egyik Haul posztomban és ami azóta a kedvencemmé vált, az Alverde - Macadamia testvaja:
(Csak így sikerült levágni a sminkjeimet a képről... :D )Szintén száraz, igénybevett bőrre nyújt megoldást a Neutrogéna - Intense Repair testápoló, mely helyreállítja a bőrt:


________________________________________________________________


Az utolsó bőrtípus ebben a fejezetben az érzékeny. Erre a bőrre mindenképpen ajánlatos egy nagyon jó minőségű (ezek ugye általában drágábbak) testápoló beszerzését, ugyanis az érzékeny bőrre gondot kell fordítani, nem kenegethetjük akármivel, mert az rosszabb is lehet. Ha ezt azonban nem engedhetjük meg magunknak, akkor a drogériákban is találni érzékeny bőrre való krémeket. Itt a natúrkozmetikumokat környékezzük meg legelőször, hiszen azok nagy része illatanyagmentes. Ez fontos.


Bioderma Atoderm parfümmentes testápoló érzékeny bőrre. Gyerekeknek is ajánlják.
Neutrogena - testápoló érzékeny bőrre:

Dr. Hauschka (Med) - Testápoló jeges kristályvirág kivonattal:Alverde - testápoló érzékeny bőrre:
Egy olcsóbb natúr termék. (Pont ma láttam ilyet a DM-ben, csak annak zölt a kupakja és az Jojoba olajos. De a tubus alakja ugyanilyen. Lehet, hogy ez még nem jutott el hozzánk. Ezesetben a zöldet is ugyanúgy ajánlom.)

Alterra - Intensiv Körpermilch:
Szintén natúr és az ára is kedvező.
A babaápoló krémek is tökéletesen megfelelnek erre a célra.

Remélem sokaknak hasznos volt ez a bejegyzés.
Ha még nem olvastátok el, akkor ajánlom az első rész, ahol az arckrémeket csoportosítottam. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése